В мережі почали активно обговорювати ліквідацію одного з бойовиків так званої "ДНР". Першим про смерть терориста Сергія Здрилюк (прізвисько Абвер) заговорили його поплічники.

Вони заявляли, що його нібито вбили напередодні недалеко від Донецького аеропорту, де кілька днів тому знову поновилися запеклі бої між українськими бійцями і проросійськими найманцями.

Вінничанин за походженням, свого часу служив в Криму, задовго до аннексії півострова Росією. Пізніше влаштувався контррозвідником в СБУ, але довго там не протримався: його зі скандалом звільнили за шахрайські схеми.

З самого початку протистояння на Донбасі перейшов на бік ворога і вже в травні 2014 роки воював в рядах бойовиків під керівництвом ватажка терористів Ігоря Стрєлкова (Гиркин). Здрилюк постійно був негласним захисником свого куратора, всіляко виправдовуючи його.

У коментарях сепаратистської ЗМІ він часто заявляв, що Гиркин нібито не має ніякого відношення до путінських спецслужб.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Мабуть, за схожість з солдатами Вермахту Здрилюк пізніше отримав кличку "Абвер": в період 1919-1944 рр. так називали орган військової розвідки та контррозвідки Німеччини.

Навколо його особистого життя почали поширюватися легенди. Він завжди був небайдужим до азартних ігор і жінок легкої поведінки, хоча нібито був одружений. Ходили чутки, що його тестем був один з російських генералів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", силовики затримали бойовика так званої ЛНР у Запоріжжі.