Автомеханік від Бога Іван Савельєв, добре відомий своїми винаходами для полегшення солдатського буття на передовій, нині працює над створенням дистанційно-керованої турелі на базі Ford.

За словами журналістів видання Рeoples Рroject.com, цього чоловіка називають "добрим духом металу", оскільки він здатний будь-яке залізяччя перетворити на пристрої, що рятують життя військовим. Савельєв уже майстрував станини, турелі, електроприлади і перетворювачі для "передка". Вони відрізняються складністю та точністю виготовлення, а також своєю ефективністю під час служби.

Зараз у його майстерню пригнали один з трьох Ford, що ще восени волонтери передали для морпіхів. Спочатку дядя Ваня, як називають його друзі, наварив на машині броньовану будку під кулемет, нині ж черга дійшла до самої станини. Коли робота буде повністю завершена, Ford перетвориться у смертоносну м’ясорубку для бойовиків, що кришитиме їх з не меншим успіхом, ніж кухонний агрегат.

"Цю станину буде розібрано, перебрано за детальками, пофарбовано і зібрано знову, потім щось там кудись довариться, прикрутиться, припаяється, підключиться, поставиться і, зрештою, все оце рушить до війська. Потім батальйонна рація гаркне "Вогонь!", і почнеться бойове застосування виробу. Опису на абзац, а важкої праці, що вимагає знань умінь, поту, матюків, кави і сил – тижні, дні і години", – кажуть волонтери.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вони додають, що купівля витратних матеріалів для виготовлення таких агрегатів була б неможливою без допомоги небайдужих громадян.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", українські бійці знищили на Донбасі найновішу техніку російських окупантів.