Українців продовжує косити страшне інфекційне захворювання – ботулізм, яке часто призводить до летальних випадків. Медики розповіли, у яких областях найбільше постраждали люди від цієї недуги у 2017 році.

Про це повідомляє "24 канал".

Перші випадки смертельно небезпечного захворювання у цьому році зафіксували у столиці. За двоє діб до медиків звернулося троє людей, які отруїлися яленою рибою із супермаркетів. Один із постраждалих помер.

Згодом хвороба поширилась і в інших областях. На Херсонщині на ботулізм захворіла одна людина, двоє мешканців Вінничини також звернулися до лікарів, згодом на Сумщині ботулізм убив одного громадянина, і ще по одному летальному випадку зафіксували на Полтавщині у Горішніх Плавнях та в Одесі.

Найбільше від цієї недуги постраждали на Запоріжжі, там медики виявили ботулізм у 10 мешканців.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Наразі триває масова перевірка риби в магазинах. На Київщині та Львівщині масово вилучають продукцію, яка реалізовувалась та вироблялась із порушеннями та призводила до отруєння людей.

У Львівській області вилучили близько центнера небезпечної риби, хоч випадків захворювання у цій області не зафіксували, все ж людей попереджають бути обережними та утриматися від споживання в'яленої риби.



Ботулізм- важке токсичне захворювання, його викликають бактерії, які містять одну з найнебезпечніших отрут ботулотоксин. Ця речовина не руйнується в організмі ферментами, а одразу потрапляє у кров.



Визначити у домашніх умовах інфіковані продукти неможливо, до того ж мікроорганізми не гинуть при термічній обробці, наприклад під час консервування, тому люди часто отруюються саме консервацією.

За словами медиків, українцям слід обережно споживати рибні, м'ясні продукти, у тому числі копченості та домашню ковбасу. У зоні ризику зараження ботулізмом також і консервовані гриби. Людей просять не купувати ці продукти у місцях стихійної торгівлі. А під час домашнього консервування слід дотримуватися технології.



Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", спеціалісти розповіли, які продукти слід обережно вживати, щоб уникнути зараження ботулізмом та як правильно готувати їжу, щоб убити збудника небезпечного захворювання.