Національний банк України випустив пам'ятну монету, присвячену відомому релігійному діячу Йосипу Сліпому.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі регулятора.

Цього року виповнюється 125 років з дня народження патріарха УГКЦ, який був відомий у країні не тільки як церковний представник, а й педагог, меценат, богослов .

У НБУ підкреслили, що монета виготовлена в рамках цілої тематичної серії "Видатні особистості України".

Біля портрета викарбувані слова, які зазначив у своєму заповіті патріарх: "Моліться, працюйте і боріться за збереження християнської душі кожної людини українського роду і за весь український народ".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До створення монети залучили відомих художників Володимира Тарана, Олександра Харука, скульпторів Анатолія Дем'яненка та Володимира Атаманчука.

Відомо, що Йосиф Сліпий завжди вважався прикладом сили духу та віри в Україну,а його нелегкому життю співчував навіть Іоанн Павло II, яке порівнював із "Христовими муками".

Як повідомляв портал "Знай.ua", НБУ позбавив черговий банк ліцензії.