Україна зможе збільшити експорт м'яса птиці після того, як Ірак зняв відповідну заборону на українську продукцію.

Про це повідомляється на сайті Держспоживслужби України. Санкції на поставки м'яса зняв ветнагляд Іраку. Обмеження ввели через фіксацію в березні спалахів пташиного грипу в нашій країні.

"Згідно з повідомленням гендиректора компетентного органу ветеринарної медицини Республіки Ірак знято заборону на експорт м'яса птиці з України в Ірак", - розповіли в українському відомстві.

Спалах епідемії пташиного грипу негативно відобразився на динаміці експорту м'яса українського виробництва. Для України виявилися закритими ринки Іраку, Китаю, Катару, Ємену та Йорданії, а це не дозволяло вітчизняним підприємствам реалізовувати свою продукцію. Подібна заборона також водили країни Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Кабмін з початку літа скасував державне регулювання ціна на продукти. В уряді впевнені, що це позитивно відобразиться на ринку.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще