З цього місяця до кінця 2017 року українські експортери мають право постачати свої товари у США без сплати митних зборів. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

За спрощеною схемою тепер можна ввозити деталі до локомотивів, вагонів, трамваїв, спеціалізовану хімію, соняшникову олію та соняшникове насіння, йдеться в повідомленні.

"Це позитивно вплине на наші підприємства з виробництва продукції, на яку більше не поширюватимуться мита. Собівартість їхньої продукції на американському ринку впаде й, можливо, суттєво зростуть обсяги їхніх продажів за океаном", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Читайте також "Саудівська Аравія і США вирішили викинути із нафтового ринку Росію" - експерт

Минулого року українські товаровиробники сплатили $800 тис. мит за ввезення своїх товарів у США. Цього року вони заощадять понад 30%.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Суттєво це нічого не змінить для наших товаровиробників, адже в силу географічних й історичних обставин США поки немає перспектив вибитись хоча би у постійну "десятку" наших імпортерів. Та й наші підприємства мало чим можуть здивувати американських споживачів", - каже експерт.

Нагадаємо, минулого року в США продали вітчизняних товарів на $37 млн. За даними Держкомстату, почав знижуватися експорт металів і запчастин. Натомість зріс експорт агропродукції.