Щороку 23 червня святкується Міжнародний олімпійський день. Всі урочистості проводяться на честь відродження олімпійського руху в нинішньому вигляді. Ідея про створення спеціального дня для святкувань вперше прозвучала ще в далекому 1947 році в Стокгольмі. А через рік це свято було офіційно визнане. Так і з'явився Міжнародний олімпійський день.

Міжнародний олімпійський день: історія свята

Засновником олімпійських ігор можна назвати П'єра де Кубертена. А сталося це так: у далекому 1894 році, коли проходив Міжнародний конгрес з проблем фізичного виховання. Тоді ентузіаст олімпійського руху барон П'єр де Кубертен підніс комісії своє бачення Олімпійських ігор. Всі його напрацювання були схвалені, і було прийнято рішення, що з того часу раз на чотири роки будуть проходити Олімпійські ігри, які були відродженням давньогрецьких олімпіад. А сталося все це 23 червня, і саме ця дата була обрана, щоб святкувати Міжнародний олімпійський день. А метою цього торжества було не тільки відродження ігор, а й залучення молоді до спорту та розвитку свого тіла.
Перші олімпійські ігри пройшли через два роки, в 1896 в Греції. Тоді в них взяло участь 14 країн і 241 спортсмен. Змагання проходили в 9 різних видах спорту. З того часу гри ставали тільки більше і популярнішим. Наприклад, в 2004 році, в тій же Греції, на таких же змаганнях було більше 200 країн, близько 15 тисяч атлетів і 28 видів спорту, де розігрувалися медалі.
Це підтверджує, що старання всіх хто брав участь у створенні Олімпійських ігор, були не марними. А хартія, яка говорить: "Олімпійський рух має своїми цілями виховувати молодь за допомогою спорту в дусі кращого взаєморозуміння і дружби, сприяючи, таким чином, створенню кращого і більш спокійного світу", чудово виконує своє призначення.

Міжнародний олімпійський день: традиції

Цього дня щорічно прийнято влаштовувати різні спортивні заходи. Головним, з яких можна назвати масовий забіг. Його довжина завжди визначається станом здоров'я учасника. Крім цього в Міжнародний олімпійський день проходить безліч концертів, виставок, лекцій та майстер-класів. І головною їх метою є популяризація спорту та олімпійських ігор у всьому світі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще