Ніяких загроз для кримчан, охочих отримати біометричний паспорт немає. Про це розповів перший заступник голови державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

Серватюк спростував заяви підконтрольної Кремлю кримської "влади", про те, що жителям окупованого півострова, які збираються оформити український біометричний паспорт для виїзду за кордон, загрожують арешти на материковій частині України.

"Це абсолютно міф, який в черговий раз показав дурість наших опонентів, які провокують такі дії і роблять такі заяви", - цитує слова Серватюка "Крим. Реалії".

Як повідомлялося раніше, отримати біометричний паспорт можуть виключно громадяни України. Українці з подвійним громадянством, в тому числі жителі Криму, які отримали російські, не зможуть оформити біометричний документ. Відтак ті кримчани, які залишились громадянами України, можуть його отримати без перешкод.

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупанти лякають кримчан українським безвізом. Жителям окупованого півострова говорять, що поїхавши оформити український біометричний паспорт для виїзду за кордон на материкову частину України, вони не повернуться назад, а попадуть в тюрму.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще