Українські та білоруські фахівці хочуть об'єднати зони відчуження двох країн і створити єдиний транскордонний простір для спільних досліджень.

Про це експерти заявили на регіональному семінарі МАГАТЕ, який проходив у Республіці Білорусь.

"Кожна з країн-учасниць представила свій національний досвід, адже місія цього семінару полягає в можливості знайти рішення власних актуальних проблем у практиці країни-партнера. Так, наприклад, колеги відзначили наші успіхи в інформуванні, але нам ще є чому повчитися", - зазначив перший заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Олег Насвіт.

У рамках семінару українські фахівці мали можливість відвідати Поліський державний радіаційно-екологічний заповідник, де розташована наукова лабораторія для дослідження флори і фауни зони відчуження.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Разом із білоруськими колегами ми розглянули можливість створення транскордонного простору, який об'єднав би наші заповідники для спільних наукових досліджень і проведення протипожежних заходів. Сподіваємося, ця ідея буде підтримана вищим керівництвом", - заявив в.о. директора Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Тарас Мельничук.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", повернути Чорнобиль до життя допоможуть дерева.