Угруповання російських кадрових військових зайшло на територію України ще за кілька тижнів до трагедії в Іловайську в 2014 році.

Про це повідомив учасник боїв за Іловайськ Олександр Дейнега в ефірі "Обозреватель.LIVE". У той час він воював в лавах батальйону "Донбас". Він зазначив, що в звітах Генпрокуратури зазначено, що армія РФ зайшла в Україну 23-24 серпня.

Дейнега сказав, що російські військові активно розповідали про свою присутність в соцмережах, розміщуючи фотографії та відеоролики. З цього можна зробити висновок, що в Україні вони були вже 10-11 серпня.

Близько 1200 осіб разом з технікою, за словами українського захисника, базувалися в Сніжному. Він додав, що артилерія ЗСУ накрила цю колону російських військ. За його словами, вже тоді було відомо, що мова йде про кадрові частинах армії РФ.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Вони зазнали суттєвих втрат. У них там було близько 200" 200-х "і 400" 300-х ". Ми знали, по кому б'ємо, де зупинялася колона, що це за колона", - підкреслив Дейнега.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в мережі показали кадри з Іловайська, де велися запеклі бої з проросійськими найманцями.