Схоже, депутати серйозно взялися за горе-батьків, котрі ігнорують виплату аліментів, і вирішили зробити так, аби ті самі були зацікавлені поменше порушувати закон.

Саме тому парламентарі ініціюють внесення змін до законодавства, яке посилить відповідальність боржників по сплаті аліментів. Про це в ефірі ObozTV повідомила адвокат Наталія Горбаль.

За її словами, на даний момент виконавці в силу існуючих норм законодавства позбавлені дієвих способів захисту прав дітей на їх належне утримання.

"Виходячи з цього, Мін'юст і Верховна Рада ініціювали внесення змін до законодавства, пов'язаних з цим процесом. І вони підсилюють відповідальність неплатників аліментів", - пояснила вона і додала, що ці кроки спрямовані на відстоювання прав дітей у судах.

Горбаль наголосила, що зараз, відповідно до закону, виконавець має право ініціювати це перед судом, і суд вирішує обмежувати чи боржника у праві виїзду за кордон чи ні. Але це тільки за умови, якщо боржник ухиляється від оплати аліментів.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"І це є каменем спотикання в суді, бо необхідно довести, що боржник ухиляється", - наголосила адвокат.

Дивіться: Влада зробить життя неплатників аліментів складнішим

Аби полегшити виконавцям роботу в цьому напрямку, в законі слово "ухиляється" хочуть замінити на "не виконує рішення суду".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у неплатників аліментів можуть почати забирати водійське посвідчення.