Що відбувається? Ситник покинув країну, проти нього відкрили справу

Генпрокуратура порушила кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства.

Ситника можуть вже в п'ятницю, 17 листопада викликати на допит, повідомляє Українська правда, посилаючись на свої джерела в ГПУ.

Директору НАБУ інкримінують розголошення даних, що становлять державну таємницю, покарання за що, в залежності від тяжкості завданих наслідків, передбачає позбавлення волі на термін 2-5 або 5-8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вселяє надію: політик розповів, скільки кримчан підтримують Україну

Незважаючи на майже 4-річну російську окупацію серед кримчан досить багато прихильників України.

Про це розповів екс-в'язень Кремля, заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров. За його словами, не тільки кримськотатарське населення півострова за повернення до складу України. Багато прихильників і серед інших кримчан, проте вони не мають якоїсь організованої структури.

Криваве ДТП в Харкові: підозрюваний пішов на крайні заходи

Другий учасник резонансного ДТП в центрі Харкова, Геннадій Дронов, оголосив голодування.

Про своє рішення він заявив під час промови в Апеляційному суді Харківської області.

Згідно із заявою Дронова, сім'я Зайцевої намагається сфальсифікувати матеріали справи, щоб зняти провину або пом'якшити покарання і перекласти вину на нього. Він додав, що його стан в СІЗО значно погіршився.

Пішла геть! Протестуючі висунули МОЗ жорстку вимогу

Причина проведеної акції - публікація матеріалів розслідувань про махінації в університеті.

Кілька десятків протестувальників звернулися до в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун з вимогою розірвати контракт з ректором НМУ імені Богомольця Катериною Амосовою, в зв'язку з конфліктом інтересів і зловживанням повноваженнями. Крім того, вони вимагають також провести службову перевірку всередині ВНЗ.

Ще трохи: стало відомо, коли терористам номер один настане кінець

95% своєї території в Іраку і Сирії втратила "Ісламська держава" з тих пір, як в 2014 році для боротьби з терористами була створена коаліція, підтримувана США.

Про це заявив посол Вашингтона в міжнародній коаліції по боротьбі з "ІД" Бретт МакГурк.

Так званий транскордонний "халіфат", який терористи оголосили три роки тому, за розмірами приблизно порівнюваною з Великобританією. Більшість цієї площі "Ісламська держава" втратило буквально за останні кілька місяців.