Екс-прокурор Роман Труба, який переміг в конкурсі на главу Державного бюро розслідувань, є ставлеником депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського.

Про це написав журналіст Володимир Бойко в Facebook.

"Саме Труба, до речі, знімав арешт з рахунків Арбузова (точніше - домовлявся з суддею Печерського райсуду Підпалим про зняття арешту) і готував листа Генпрокуратури про те, що українська влада не має жодних претензій до Арбузова, Клюєва та Злочевського. Я в ті часи мав необережність очолювати Консультативну раду при Генпрокуратурі (був такий орган, спочив у бозі) і пам'ятаю, що Труба мав репутацію людини, який відповідає за "відбілювання вигнанців", - написав журналіст.

Також нардеп Борислав Береза ​​написав в Facebook, що Пашинський кум Труби. "Хтось розуміє, яке тепер почнеться рубилово між НАБУ, НАЗК і ДБР? Веселі часи настали", - написав Береза.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У відповідь Пашинський спростував інформацію про кумівство. І навіть написав, що не потрібно в це призначення вплутувати політику.

Про Романа Трубу

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що директором Державного бюро розслідувань став глава юридичної фірми "Сектор права", екс-прокурор Пустомитівського району Львівської області, колишній заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Роман Труба.