Очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль переконаний, що терміново треба вводити кримінальну відповідальність за контрабанду цигарок, спиртного, бензину. Про це він сказав в коментарі "Знай".

- У Румунії за одну пачку контрабандних цигарок отримують кримінальну відповідальність. За перший раз порушення йде адміністративна відповідальність, за другий раз - кримінальна. У Словаччині 15 пачок через кордон теж кримінальна відповідальність. Угорщина дає за контрабанда до 350 євро адміністративну відповідальність, якщо більше - кримінальну. Від 8 до 12 років тюрми.

Вони вважають це підривом економіки держави. А ми це рахуємо як дрібне шахрайство. А у нас є рекордсмен, якого затримували 163 рази. І він ніс лише адміністративну відповідальність. Тому буду писати закон. Візьмемо депутатів від Закарпаття, які є у всіх політичних силах. 226 голосів ми наберемо.

Читайте також: На угорському кордоні автомобільні черги: шукають контрабанду

Так криміналізуємо контрабанду цигарок, спиртного, бензину. Держава має захищатися. Перший раз до адміністративної відповідальності, а другий раз до кримінальної. Хай буде конфіскація майна, хай дають умовні терміни.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Зараз ми перекрили чотири перевали - кожен день контролюємо. Затримуємо десятки коробок. Бо фурами поки бояться возити, то щоб все не пропало, розбивають на кілька партій. Колеги з Угорщини і Румунії сканують на багато краще. Вони краще оснащені за нас. А ми поки ходимо і штиками перевіряємо вугілля, руду.