В Україні стартувала багатостраждальна медична реформа. В МОЗі розповіли, які препарати, передбачені реформою, можуть отримати українці абсолютно безкоштовно.

Згідно з програмою "Доступні ліки" українці зможуть лікуватися від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних розладів і проблем з вагітністю безкоштовними препаратами, - пише Сlutch.

Нові доповнення до програми "Безкоштовних ліків" зробили на основі досліджень, які показують що кожен шостий українець має проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

А у чотирьох із 10 людей з інвалідністю потребують лікування через психічні розлади.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

А за 10 років, за висновками дослідників, депресія стане найпоширенішим захворюванням у світі.

Крім того медреформою передбачено забезпечення вагітних жінок, які страждають від анемії, ліками. За статистикою цю проблему має кожна 4 майбутня мама.

Такі нововведення обійдуться бюджету країни в 300 мільйонів гривень.

Також проект передбачає безкоштовну або з частковою доплатою поставку препаратів для пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи і діабету II типу "Лозартан" і "Глібенкламід".

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", українців попереджають про ріст контрафактних ліків в аптеках. Щороку збільшується кількість випадків підроблення популярних препаратів.