Активіст волонтерського руху "Армія SOS" Юрій Касьянов вважає, що цифри, які наводить Генштаб ЗСУ про сили сепаратистів, перебільшені.

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Насправді, за даними розвідки, ми можемо говорити, що у супротивника десь приблизно 250 танків і приблизно 15-20 тисяч особового складу. Не таке вже й велике угруповання. Інша справа, що вони можуть маневрувати силами і засобами по фронту. А ми сидимо в окопах. Війська розтягнуті по лінії фронту. Супротивник може зібрати в кулак ударні частини і прорвати оборону в будь-якому місці", – вважає Касьянов.

Він припускає, що до цих об'єднаних сил сепаратистів та російських військ за потреби можуть приєднатися, як це було і раніше, регулярні війська Росії, які базуються на кордоні.

Читайте також: Сьогоднішня атака бойовиків в зоні АТО - ідіотизм, - військовий експерт

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У понеділок уранці відомство повідомило про наступ бойовиків біля Старогнатівки. За даними речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка, українські позиції там атакували 400 бойовиків, використовуючи танки та іншу військову техніку. Унаслідок обстрілів один український військовий загинув, ще 16 поранені, ще один військовий зник безвісти.

Згодом у Міноборони повідомили про ще один обстріл з використанням реактивних систем залпового вогню, скоєний бойовиками поблизу Старогнатівки Донецької області.

В угрупованні "ДНР" дані української сторони про наступальну операцію спростували і звинуватили у порушені режиму припинення вогню сили АТО.

На початку року секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що на окупованій частині Донбасу розгорнуто військове угрупування у понад 38 тисяч осіб, серед них 8,5 тисяч військовослужбовців регулярних військ Російської Федерації.

У травні цього року заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов назвав цифру майже у 50 тисяч бойовиків.