Голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському за 2017 рік уряд виплатив 712,3 тис. грн. Про це повідомляють "Українські новини".

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна за минулий рік заробила 687 тис. грн. Інший заступник Андрій Магера отримав 641 тис. грн.

Інші 12 членів комісії за 2017 рік заробили понад 6,6 млн грн сумарно.

Зарплата Охендовського становила від 42,5 тис. грн до 102 тис. грн на місяць.

Так, з нарахованої голові річної суми зарплати його посадовий оклад склав 134 тис. грн, витрати — 77 тис., відпускні — 60,2 тисяч, матеріальна допомога на оздоровлення — 51 тис., а для вирішення соціально-побутових проблем — 52 тис. грн.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Річний оклад Усенко-Чорної склав 141 тис. грн, а місячна зарплата варіювалася від 18 тис. до 134 тис. грн. У той же час, у Магери він склав 124 тис. грн, а місячна зарплата нарахована на рівні від 25 тис. до 95 тис. грн.

Нагадаємо, з початку 2018 року мінімальна зарплата в Україні зросла на 523 грн і тепер становить 3,723 тис. грн на місяць. Однак це не всі зміни, яких доводиться чекати в новому році.

Крім того, в Росії настільки все погано із зарплатами і пенсіями, що люди готові їсти навіть те, що відправляється на смітник.

Дивіться сюжет про зарплати

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", неймовірна історія бездомного змусить задуматися кожного.