13 січня на телеканалі "Інтер" транслювали два радянських фільми, в яких грають прихильники "руського міра": "Чародії" і "Д'Артаньян та три мушкетери".

Про це пишуть на сторінці "Бойкот російського кіно" у Facebook.

"У першій стрічці ("Чародії") грає Валентин Гафт. Той самий рашист Гафт, який вважає справедливою анексію Криму і звинувачує Україну у звірствах на Сході України. В другому фільмі рашистів одразу троє - Михайло Боярський, Олег Табаков і Борис Клюєв. Об'єднують їх усіх, зокрема, підписи під зверненням 2014 року до Путіна на підтримку його дій щодо окупацій Криму та агресії на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Усі ці актори внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, який забороняє каналам транслювати фільми за їхньою участю.

"Невдовзі ми повідомимо Нацраду про ці порушення з вимогою призначити каналу перевірку та покарати", - пишуть автори скарги.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У спільноті повідомили, що Нацрада вже призначила Інтеру перевірку через трансляцію на Новий рік фільму "Іронія долі" з акторкою Валентиною Тализіною.

Дивіться: протест під головним офісом "Інтера"

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські зірки виступають у Росії не лише через гроші.