Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський вважає низький рівень вакцинації і недостатню інформованість про наслідки головними причина кору в Україні.

Про це він розповів в своєму блозі.

"Коли не щеплена ніхто, то з вірусом люди зустрічаються в дитинстві. Коли щеплена половина, то шанси зустрітися з вірусом в дитинстві зменшуються і з вірусом починають зустрічатися дорослі. А дорослі хворіють набагато важче дітей. І тоді ціна кору багаторазово зростає. І дорослі починають вмирати ", - сказав лікар.

За його словами, якби в країні були щеплені 95% населення, вірусу був просто не було де поширюватися. Однак люди мало знають про летальні випадки, тому нехтують щепленнями.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Тому що хворий з кором, наприклад, може померти від пневмонії, менінгоенцефаліту. За статистикою проходить саме причина смерті, а не вірус кору", - пояснює він.

Великою проблемою залишається те, що кір швидко поширюється і є летючим захворюванням.

Комаровський про кір

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що гучний скандал, який днями розгорівся в Київській обласній дитячій лікарні, докотився навіть до МОЗ: чоловік привів на огляд дочку, а замість фахівця його зустрів хірург, який напередодні добряче випив зайвого.