Сьогодні, 12 березня, у Київському районному суді Харкова розпочався черговий процес над фігурантами справи про смертельне ДТП на вулиці Сумській.

На сьогоднішньому процесі Олена Зайцева і Геннадій Дронов вперше озвучать свої версії трагедії.

Першою почали допитувати підозрювану у харківській трагедії, в результаті якої загинули шестеро пішоходів, Олену Зайцеву.

Підозрювана заявила, що повністю визнає свою провину, вона визнала всі цивільні позови і додала, що в обвинувальному акті все відповідає дійсності.

Крім того, Зайцева зазначила, що після зіткнення вона вже не управляла автомобілем. За словами
обвинуваченої, вона не все пам'ятає про трагедію.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Вона розповіла, що в першій половині дня зустрілася з подругою Мариною Ковальовою. "Після зустрічі ми пообідали. Поїздили, я потім не пам'ятаю, що робили. Поїли в" Чилі ". Потім поїхали додому до Марини. Коли ми поверталися з її будинку, трапилася аварія", - розповіла Зайцева.

Відповідаючи на питання прокурора, обвинувачена розповіла, що наркотики ніколи в своєму житті не вживала. Стверджує, що за день до аварії, 17 жовтня, ввечері у неї розболілася голова, і вона прийняла таблетку пенталгіну.

Зайцева так описала події того вечора:

"Під'їжджаючи до перехрестя мені почав блимати зелений, а потім він переключився на жовтий. Я зрозуміла, що не зможу загальмувати і вирішила продовжити рух. Коли я перетинала перехрестя, побачила зліва автомобіль Volkswagen. Я затиснула звуковий сигнал і не відпускала його до зіткнення з Volkswagen, який набирав швидкість. У момент удару я вдарила по гальмах і повернула вправо. Я зробила все, щоб запобігти зіткненню. У момент удару я перелетіла на пасажирське сидіння, і автомобілем вже не управляла".

"Люди перевернули автомобіль, потім намагалися дістати нас. Намагалися розбити вікно. Нас витягли, коли вирвали пасажирські двері автомобіля Lexus. Коли я вийшла з авто, я підбігла до поліцейського і віддала йому свої права", - розповідає дівчина.

Також Олена зазначила, що за площею Конституції рухалася зі швидкістю 80 км на годину, а швидкість водія Volkswagen не знає.

На уточнення представника потерпілих Марцонь, вона повідомила, що два роки тому отримала права, 6 разів притягалася до адміністративної відповідальності, чотири з них за парковку.

Дивіться: Суд над Зайцевою, захист Дронова хоче допитати потерпілих, а не свідків

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зайцева звернулася до родичів жертв кривавої ДТП та публічно попросила пробачення.

"Щиро хочу попросити у вас пробачення. Мені дійсно дуже шкода, що сталася така трагедія. Не було ні дня, щоб я не думала про це", - зізналася вона і пообіцяла допомагати потерпілим, "коли відбуде покарання".

Крім того, Зайцева заявила, що ніколи більше не сяде за кермо.