Сьогодні, 14 березня, Національний банк України (НБУ) встановив такі курси основних валют до гривні:

1 долар США – 25,91 грн;
1 євро – 32,07 грн;
10 російських рублів – 4,55 грн.

Про це повідомляє PolitekA.

Значить, курс долара знизився ще на копійку, якщо порівняти зі вчорашніми значеннями. "Зелений" вже втратив гривню з кінця лютого. Останній раз курс долара падав нижче 26 гривень на початку липня 2017 року, тобто вісім місяців тому.

Експерти називали однією з причин падіння курсу долара в Україні "агресивну" жорсткість монетарної політики НБУ.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Після обвалу на 51 копійку, курс євро виріс на 18 копійок. Знову, вище психологічної позначки, в 32 грн, піднялася вартість євровалюти. А ось 10 російських рублів знизилася на дві копійки.

У вівторок, 13 березня, курс долара на міжбанківському валютному ринку України зріс на копійку на купівлі і продажу. Безготівкова американська валюта торгувалася на рівні 25,9/25,93 грн. Вартість євро встановилася на відмітках 32,94/31,98 грн, підвищившись на 4-5 копійок. Сьогоднішні торги ще не почалися.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", минулий робочий тиждень хоч і була короткою, але вітчизняній валюті принесла ще більше зміцнення. Перед святом долар впав на шістдесят копійок. Сьогодні ж, порівняно з останнім робочим днем минулого тижня, долар «схуд» ще на двадцять п'ять копійок. Вийдуть, долар скинув майже на гривню за дві неповні тижня.

Також портал повідомляв про те, що за прогнозами Національного Банку України, виплати за нарахованими дивідендами у 2018-2020 роках залишаться на рівні 2 мільярдів доларів.