У середу, 11 квітня на території України очікується сонячна і тепла погода. В цей день країну оточать атмосферні фронти, хмари, дощі і холодне повітря з боку Іспанії, Італії, Монако та Франції. Однак антициклон не дасть їм головувати на території України.

На заході країни температура повітря прогріється до +20-22 градусів. У північних областях очікується ясна погода до +18-21 градусів, так в Сумській області буде +17-19 градусів.

У східному напрямку температура повітря буде трохи нижче до +17-19 градусів. Центральні регіони чекає температура до +18-21 градусів, а на Півдні в різних областях буде до +15-21 градусів.

У Києві очікується сонячний ранок без хмар, але вже до обіду небо затягне і похмура погода збереже свої позиції до вечора. Опадів не очікується. Денна температура буде в діапазоні від +13 до +21 градусів, а нічна-від +8 до +11 градусів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Синоптики прогнозують теплу погоду на післявеликодньому тижні. Денне весняне тепло від +15 до +23 градусів дозволить прогулятися в легкому одязі, відпочивати і висаджувати квіти. Але при цьому варто пам'ятати, що ночі залишаються прохолодними з температурою від +7 до +13 градусів.

Метеорологічні спостереження за цим календарним днем протягом 130 років встановили температурні рекорди в 1954 і 1956 роках. У 1954 році температура досягла історичного мінімуму в -3 градуси, а в 1956 році спостерігався її історичний максимум до +22 градуси.

За народним календарем 11 квітня відзначається Івана-пустельника або Берещение. В цей день було прийнято всією родиною йти березовий гай поклонятися березі. Слов'янська культура вважає березу символом міцного здоров'я і життя.

Березовий сік, зібраний у цей день за повір'ями має чудодійну силу, знахарі навіть лікували людей.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа"погода в кінці квітня не потішить українців теплими днями. Спостерігається зменьшення температури і дощі.