Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm 12 квітня представила інтерактивну базу даних російської агресії проти України, Грузії та Сирії.

База Russian Aggression — це результат роботи волонтерів за чотири роки. Це понад 1700 OSINT-розслідувань InformNapalm, вони систематизовані і розділені на дві групи:

  1. російське озброєння, виявлене на Донбасі;
  2. підрозділи російської армії, що брали участь в агресії проти України, Грузії, Сирії.

База містить масштабні факти вторгнення. Понад 1300 російських військовослужбовців з 89 формувань ЗС РФ та інших силових структур Росії, а також 44 типи російського озброєння і техніки, яка не могла стати трофеєм і таємно постачалась на Донбас.

Зображення шевронів військових частин і фото зразків техніки — клікабельні посилання, які ведуть до повних текстів розслідувань.

База Russian Aggression буде корисною журналістам і експертам, які досліджують участь Росії у збройних конфліктах та гібридних війнах. У цей час база доступна українською, англійською, болгарською, та російською мовами.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", в мережу злили поіменний список найманих вбивць Путіна. Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm спільно з командою проекту "Іхтамнет_м0209" і Ukrainian Cyber ​​Alliance провели розвідувальну роботу і оприлюднили особисті дані 26 найманців (25 танкістів і одного начальника служби пального та мастильних матеріалів) російської приватної військової компанії Вагнера.