У Львові цієї неділі, 15 квітня, відбудеться презентація спільного проекту українського письменника, волонтера Сергія Жадана, музикантів Євгена Турчинова та Олега Каданова – "Лінія Маннергейма".

Днями артисти оприлюднили ЕР "Де твоя лінія?", який і ляже в основу виступу у Львові.

Тексти до альбому написав Сергій Жадан, музику – Євген Турчинов, гітарист проекту “Жадан і Собаки”, а також Олег Каданов, більше відомий за проектом “Оркестр Че”.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Після року роздумів та експериментів, після тривалої репетиційної та студійної роботи, ми нарешті презентуємо вашій увазі наш дебютний міні-альбом “Де твоя лінія?”. До нього увійшло кілька композицій, записаних нами протягом останніх місяців. Деякі з них ви чули на наших виступах, дещо почуєте вперше. Для нас це справді важливий момент, на який ми чекали цілий рік, від часу нашого першого минулорічного концерту", - йдеться в коментарі до альбому.

Сьогодні ці сингли вже представили у Музеї АТО разом із піснею "Колискова" (спільний проект Саші Кольцової та Жадана):

"Сьогодні рівно чотири роки як почалася Антитерористична операція на Донбасі, чотири роки як окупант прийшов на нашу землю. Це вже історія, але вона продовжується. За ці чотири роки багато хто вже встиг змиритися цим, перегоріти, забути. Але не дивлячись на це, війна триває і кожна хвилина, яку ми проживаємо під мирним небом, оплачується чиїмось життям, чиєюсь біографією. Цей кліп виступає як нагадування тому, що війна стосується кожного з нас”, - додав письменник.

Сюжет кліпу - історія жінок, які чекають своїх рідних із зони бойових дій. Це реальні мати, донька та дружина бійців, які захищали чи продовжують захищати Україну від окупанта.

Дивіться: Лінія Маннергейма та Саша Кольцова - "Колискова"

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі оприлюднили фанатський тизер до фільму "Дике поле", відзняти за мотивами книги українського письменника Сергія Жадана "Ворошиловград". Робота над стрічкою почала 31 липня 2017 року у Старобільську Луганської області під керівництвом режисера Ярослава Лодигіна. На екрані з'являться такі відомі актори, як Олег Москаленко (Герман), Олексій Горбунов (пастор), Руслана Хазіпова (Оля), Володимир Ямненко (Коча), Георгій Поволоцький, Євгенія Муц (Катя), Ігор Портянко та інші.