На тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей, за даними МВС, зосереджено 35,5 тисяч членів воєнізованих формувань з числа кадрових військовослужбовців РФ, найманців і місцевого населення. Про це в ході XI Київського форуму повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє Укрінформ.

"За даними Міністерства внутрішніх справ, на тимчасово неконтрольованій території Луганської і Донецької областей під виглядом воєнізованих формувань, так званих "ДНР" і "ЛНР" знаходяться корпуси, приписані до восьмої армії Південного військового округу Збройних сил РФ. Вони складаються з кадрових військовослужбовців ЗС РФ, найманців і частини місцевого населення. Склад цих сил на окупованих територіях 35,5 тисяч тільки на Донбасі", - сказав міністр.

За його словами, в арсеналі бойовиків 478 танків, 848 бронемашин, 750 артилерійських систем і мінометів, 208 реактивних систем залпового вогню, 363 протитанкові засоби, 419 засобів протиповітряної оборони.

"І це не сепаратисти, не "повстанці", і купили цю зброю вони не у військторгу, який захопили при агресії. І кількість бронетанкових сил тут, нехай простить мене британський міністр, більше, ніж у Великобританії", - підкреслив Аваков.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що російський агресор готує потужний військовий потенціал в Криму та на Донбасі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", путінських "іхтамнєтов" Донбасу зібрали в інтерактивну базу. Міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm 12 квітня представило інтерактивну базу даних російської агресії проти України, Грузії та Сирії. База Russian Aggression – це результат роботи волонтерів за чотири роки. Це понад 1700 OSINT-розслідувань InformNapalm, вони систематизовані та поділені на дві групи: російське озброєння, виявлене на Донбасі; підрозділи російської армії, які брали участь в агресії проти України, Грузії, Сирії.