На найближчі вихідні дні, 14 та 15 квітня, на території України вдень очікується тепла погода переважно без опадів, проте вночі в деяких областях можливі заморозки.

Як повідомляється на сайті Укргідрометцентру, погода буде визначатися активним антициклоном, і лише на захід країни прийде малоактивний атмосферний фронт.

Так, на неділю, 15 квітня, синоптики прогнозують в Україні погоду без опадів, лише вдень у північних областях очікуються невеликі дощі. Вітер південний і південно-східний, 3-8 м/с.

Температура вночі на Лівобережжі 3-8 тепла, на поверхні грунту, в Чернігівській, Сумській, Харківській та Луганській областях місцями і в повітрі заморозки 0-4, на решті території 5-10 тепла, вдень 16-21, у західних областях до 24.

В українській столиці 15 квітня вночі без опадів, вдень місцями невеликий дощ. Вітер переважно південно-східний, 3-8 м/с. Температура вночі 8-10 тепла, вдень 18-20.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що на вихідних в Україні очікується тепла, так і дощова погода, місцями можливі грози. Так, завдяки північному антициклону в країні буде сухо та сонячно – він усуне хмарність з України.

Крім того, в наступному місяці після змін в законодавстві українці залишилися без травневого міні-відпустки, в той же час український уряд передбачив скорочення робочих змін у дні перед святами.

Зазначається, що в суботу, 5 травня (перенесення з понеділка, 30 квітня) та у вівторок, 8 травня – зміни скоротять на одну годину. Вихідними будуть День праці 1 травня (вівторок), і День перемоги, 9 травня (середа). На понеділок, 28 травня, переноситься святкування Трійці (українці будуть відпочивати з 26 по 28 число).

Кабінет міністрів України рекомендував керівникам підприємств і установ з п'ятиденним робочим тижнем і двома вихідними у суботу та неділю, перенести робочі дні наступним чином: у зв'язку зі святкуванням Дня праці - з понеділка, 30 квітня, на суботу, 5 травня; святкуванням Дня Конституції - з п'ятниці, 29 червня, на суботу, 23 червня; у зв'язку з Різдвом Христовим - з понеділка, 24 грудня, на суботу, 22 грудня.