Як ви собі уявляєте заробітчан? Традиційно – із зігнутою спиною, на плантації, під пекельним сонцем і місцем для сну у вагончику. Але українці вже перенасилися "гостинністю" Польщі і масово шукають альтернативу. І знаходять, проте інколи в дуже екстремальних умовах.

Дехто, коли чує фразу "робота в Туреччині", одразу жартує про непристойні речі. Це – міф. Навіть там можна знайти цікаві вакансії, як для чоловіків, так і для жінок.

Аніматор

Робота наче й не важка, але конкурс ще той. Вам можуть запропонувати босоніж пройтися по битому склу, аби перевірити нерви і силу волі. Діти потребують вашої витримки і вихованості, доведеться терпіти.

Більш досвідчені порадять вам одну хитрість. Скло треба брати тільки з певних пляшок (запитайте у бармена, яких саме), а під них тихцем покласти тканину. Тоді і ноги цілі, і робота в кишені.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Травесті-шоу

Варіант не для слабкодухих. Вимоги тут прості, треба переодягтися ("змінити стать") і йти розважати гостей. З ними можна жартувати, співати в караоке і навіть спокушати. Проте, дуже обережно, також жартома. Інакше вас сприйматимуть, як в анекдоті про "турецьку Наташу".

Ice-cream showmen

Також актуальний спосіб заробити грошенят. Тут знадобиться гарна фізична підготовка ну і м'язи, звісно. У нас продавець морозива не так втомлюється, як у Туреччині. Туристи часто купують солоденьке і присісти вам буде ніколи.

Бананова ферма

Якщо морозиво не любите, тоді можна спробувати влаштуватися на бананову ферму. Це щось схоже по складності на ферму устриць. Гілка бананів, уявіть собі, може важити до 50 кілограмів, а вам за один раз потрібно перенести мінімум 20 таких. Чим не вантажник? Тому розраховуйте свої сили, інакше до вечора впадете непритомними.

Мисливці за трюфелями (Італія)

Кожного року на початку жовтня в маленькому містечку Альба, що знаходиться в найбільш французькій провінції Італії – П'ємонті, починається видатна для всіх гурманів світу подія – Фестиваль білого трюфеля. Чому б не скористатися можливістю?

Ризикнувши, можна піти на пошуки трюфеля самому, коштують вони чимало, в залежності від стану, в якому ви на нього натрапите. Але чорні ніхто не купує, цінність – тільки у білих. Декотрі можуть потягнути на десятки тисяч доларів, тому будьте уважні. Якщо боїтеся заблукати у лісах, скористайтеся послугами професійних мисливців. Заплативши 100 доларів йому і 3,5 за вхід на фестиваль ви потім легко не тільки відіб'єте цю суму, а заробите не гірше за інших.

Будьте обережні, адже ліси патрулює поліція. Краще оберіть одяг кольору хакі і візьміть із собою собак – вони почують запах трюфелів в радіусі 100 метрів, і захистять вас від небезпеки.

Важливо! Вакансій, які дивують, мільйон. Але краще сто разів перестрахуватися, якщо все таки вирішили кудись їхати. Аби заробітки не перетворилися на знущання над самим собою. Одразу вимагайте підписання договору, навіть на випробувальний термін і уважно читайте те, що пишеться дрібним шрифтом.

Дивіться: як знайти роботу за кордоном?

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли систему працевлаштування у Польщі.