На Чернігівщині, поблизу кордону із Білоруссю, не пропустили чотирьох громадян Росії. За даними Держприкордонслужби, вони збиралися приїхати до Києва, але свою мету перебування у нашій державі так і не спромоглися пояснити.

Російські "ультраси" не потрапили на Лігу Чемпіонів

Прикордонники встановили, що росіянам – від 21 до 28 років, вони перетинали кордон в пункті пропуску "Нові Ярилович" автомобілем " Форд":

"Виходячи з оцінки та аналізу ризиків відносно даних громадян провели заходи з додаткової перевірки. Чоловіки не могли чітко повідомити мету своєї подорожі в Україну і не мали підтверджуючих документів, також прикордонники встановили, що вони відносяться до ультрас російського ФК "Торпедо" (м. Владимир). Крім того, у ході спільного з представниками митниці огляду в них було знайдено символіку з агресивними елементами зображення фанатів - ультрас футбольного клубу", - пояснили у відомстві.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Пізніше прийняли рішення все ж таки повернути їх назад і повідомити про цей факт у відповідні органи.

Не перша провокація Росії

Днями в СБУ заявили, що Кремль готує чергову кібератаку на державні та приватні структури напередодні матчу "Реал"-"Ліверпуль" у Києві. Припускають, що мішень – всі мережеві пристрої.

Вірус, який планували запустити хакери, отримав умовну назву "VPNFilter". Такі атаки фіксувалися по всьому світу, починаючи з 2016 року. Проте цього разу, повідомляють експерти, атака спрямована саме на український сегмент Інтернету.

За допомогою вірусу, зловмисники можуть перехоплювати весь трафік, отримувати доступ до персональних даних та платіжних систем, віддалено керувати інфікованим комп'ютером та виводити його з ладу.

"Наразі службою вжито заходи із нейтралізації інфраструктури хакерського угруповання, яка задіяна у цій атаці, проте це лише частина проблеми, яка потребує вирішення. Тисяча уражених мережевих пристроїв потребують уваги користувачів, вживання заходів з оновлення програмного забезпечення, з недопущення їх використання як "відкриті двері" на шляху російських хакерських угруповань до наших домівок та підприємств", –пояснив співробітник ситуаційного центру кібербезпеки СБУ.

Дивіться: Ліга чемпіонів УЄФА: як стартує футбольне свято

Як повідомляв портал "Знай.ua", до України вчора прилетіли фанати англійського ФК "Ліверпуль", спеціально на фінал Ліги Чемпіонів УЄФА, слідкувати за протистоянням мадридському "Реалу". Зустрічали їх в Жулянах прикордонники, особи яких були розфарбовані в кольори Англії, а лідеру атаки "Ліверпуля" Салах подарували величезний коровай просто на злітній смузі.