В Україні запроваджено особливі правила оформлення субсидій подружжям, які перебувають у розлученні.

Якщо у розлученого подружжя не має неповнолітніх дітей, то відображати "колишніх", які проживають окремо, в декларації не потрібно. Про це повідомляє портал Teplo.gov.ua.

Якщо є діти, то в декларації слід відобразити обох батьків та подати заяву, щоб доходи батька, який не живе з дитиною, не плюсовались.

Разом з заявою необхідно надати також документ про те, що дитина проживає з заявником.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", український Мінфін представив авторську інформаційно-аналітичну платформу електронної верифікації держвиплат.

На своїй сторінці в Facebook заступник голови Мінфіну Євген Капінус повідомив, що це відбулося на зустрічі з фахівцями Світового Банку.

"Цей продукт створений з метою забезпечення ефективності використання фінансових ресурсів, є основним пріоритетом бюджетної політики. Найбільш важливим принципом тут є соціальна справедливість: соціальні виплати повинні бути спрямовані найменш захищеним громадянам", - підкреслив він.

Нагадаємо, українців чекає приємна новина, але з певними ризиками. До кінця 2018 року мінімальна заробітна плата з 3723 грн. виросте до 4200 грн. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Я переконаний, що ініціатива президента України щодо мінімалки мінімум 4200 гривень у цьому році буде реалізована", – сказав Павло Розенко.

Він додав, що підвищення зарплат українцям має бути економічно обґрунтованим. Виплати не повинні зростати за рахунок додаткового друкування грошей Нацбанком.

"У той же час уряд вже в цьому році збільшив мінімалку з 3200 до 3723 гривень. Це досить серйозний крок. Однак він удвічі перевищить інфляційні процеси, які отримаємо в кінці року. Зростання зарплат буде випереджати інфляцію в Україні", – зазначив Розенко.

За словами екс-міністра фінансів Олександра Данилюка, підвищення мінімальної заробітної плати обійдеться бюджету в 13 млрд грн. додаткових витрат.