У середу, 20 червня, лідер політичної партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко прийняла рішення щодо того, чи буде вона брати участь у президентських виборах у березні 2019 року. У Мережі вже відреагували на цю заяву політика – відношення виявилося зовсім неоднозначним. Про це повідомляють ЗМІ.

"Я буду балотуватися на посаду президента України", - заявила вона.

Скріншот коментарів

Скріншот коментарів

Скріншот коментарів

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше, першим оголосив про намір балотуватися в президенти політик Роман Безсмертний.

Чергові вибори президента України повинні відбутися у березні 2019 року.

Відомо, Юлія Тимошенко обіймала посаду прем'єр-міністра України у лютому-вересні 2005 і грудні 2007-березні 2010. Також була віце-прем'єр-міністром з питань паливно-енергетичного комплексу (1999-2001).

У 2004 році Тимошенко разом із кандидатом у президенти Віктором Ющенком була організатором і лідером Помаранчевої революції.

Під час президентських виборів у 2010 році до другого туру вона вийшла з Віктором Януковичем. Тоді вона отримала на 3% менше голосів виборців (45,47%), ніж Янукович.

Під час президентства Віктора Януковича проти Юлії Тимошенко порушили низку кримінальних справ. 5 серпня 2011 року Тимошенко була заарештована, 11 жовтня 2011 засуджена на 7 років тюремного ув'язнення у справі про перевищення службових повноважень при укладенні газових контрактіві з Росією в січні 2009 року.

22 лютого 2014 року після зміни влади Верховна Рада звільнила Тимошенко з ув'язнення.

29 березня 2014 року з'їзд ВО "Батьківщина" висунув кандидатуру Тимошенко на позачергові вибори президента України, де вона набрала 12,81% голосів.

Дивіться сюжет про подію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", Тимошенко хоче стати президентом України.