Українські кіберполіцейські дали кілька порад щодо того, як уберегти дітей від участі в так званих "групах самогубців" або "групах суїциду" в соціальних мережах.

Як повідомляє "Цензор. нет", українські правоохоронні органи повідомляють про виявлення стійкого алгоритму дій адміністраторів так званих "груп смерті", а також про вироблення механізму з протидії цим онлайн-спільнот. Батькам рекомендується:

Читайте також: Дніпровська поліція запобігла спробі суїциду

• приділяти якомога більше ресурсів психологічному стану дитини;

• постійно перевіряти її шкіру на наявність різних ушкоджень, особливу увагу приділяти пошкодженням у формі китів (саме вони є символами "груп самогубців");

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

• контролювати всі файли в смартфоні дитини - зробити це можна за допомогою доступу через хмарні сховища;

• встановлювати налаштування "Батьківського контролю" на електронних пристроях дитини.

Знай.ua повідомляє, що символом "груп самогубців" є кити, тому виявлення картинок з китами на сторінках дітей повинно викликати у батьків серйозне занепокоєння.