Українцям варто бути більш обережними при виборі спецій – на ринку останнім часом почали реалізувати рекордну кількість фальсифікату, який складає суттєво загрозу здоров'ю.

Про це йдеться у сюжеті каналу "Україна".

Найбільш розповсюдженими методами підробки користуються більшість винахідливих "підприємців" – наприклад, додають крихту червоної цегли до перцю, а отруйними барвниками надають яскравості куркумі. Купуючи шафран теж варто впевнитися, у тому, що він справжній: під виглядом спеції можуть пропонувати звичайну пластикову стружку.

Любителі легкої наживи нерідко використовують крейду та шкідливі хімічні сполуки, щоб надати "товарний вигляд".

Визначити неякісний товар можна дуже просто: достатньо спробувати на смак та відчути аромат, адже автентичні спеції завозять в Україну переважно із Грузії, тому запах буде добре виражений.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Не стала винятком і кориця, яку часто додадуть до своєї кави гурмани: замість неї можна натрапити на речовину, яку використовують для отрути щурів.

Такі закупки можуть закінчитися дуже погано – у кращому випадку отруєнням, або розладами травлення. Тому експерти радять бути дуже обережними, коли обираєте спеції до майбутніх страв.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що власники торговельних мережах масово продають українцям несвіжі продукти.