Один з можливих способів боротьби на місцевих виборах, розроблених в адміністрації Петра Порошенка, - підтримати кілька партій, які можуть відібрати голоси у конкурентів політсили глави держави.

Так, за словами джерела в АП, команда президента зацікавлена в партії "Наш край", куди увійшов ряд колишніх регіоналів. Пише "Апостроф".

Як зазначив співрозмовник, на місцевих виборах ця партія розраховує на виборців, які не підтримують Порошенко і можуть проголосувати, зокрема, за "Опозиційний блок".

Читайте також: Партії Порошенка та Кличка об'єднуються - ЗМІ

"Ідея такої партії висіла в повітрі. Але тут головне - реалізація. Якщо вони не почнуть критикувати Порошенко, то програють", - спрогнозувало джерело.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Разом з тим, деякі експерти вважають, що за допомогою "Нашого краю" в АП можуть поборотися за зменшення числа симпатиків партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Також в кулуарах ВР говорять про інтерес президентської адміністрації до партії "Народний контроль" позафракційного нардепа Дмитра Добродомова.

Правда, джерело у фракції БПП допустив зацікавленість у партії Добродомова ряду фінансово-промислових груп, зокрема, так званої групи "газовиків" на чолі з Дмитром Фірташем та Сергієм Льовочкіним. Сам нардеп при цьому зв'язок з олігархами заперечував.