Єврейські організації України просять владу допомогти з відкриттям Музею Голокосту в Бабиному Яру.

Про це сказав президент Єврейського Форуму України Аркадій Монастирський під час "круглого столу", передає Укрінформ.

Його планують відкрити до 75-ї річниці трагедії. Єврейські організації підкреслили, що незважаючи на те, що у Бабиному Яру встановлено 25 пам'ятників, створено Національний історико-меморіальний заповідник, немає огорож та не ведеться відеоспостереження.

"Через це у Бабиному Яру вільно почуваються вандали. Так, у вересні на Менорі (золотому семистовбурному світильнику) з'явилася свастика, а напередодні Нового єврейського року в ніч проти 13 вересня невідомі підпалили пам'ятник", - наголосив Монастирський.

У свою чергу директор Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" Борис Глазунов зауважив, що вже розроблений генеральний план Меморіального музею.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Храм в Бабиному Яру втретє закидали "коктейлями Молотова"

Нагадаємо, що Бабин Яр - ще й найбільша дитяча могила часів Другої світової війни. Там розстріляли майже 34 тисячі евреїв.