За результатами тривалих перемовин українські підприємства нарешті отримали право експортувати молочні продукти до Китаю.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

"Адміністрація із сертифікації та акредитації Китайської Народної Республіки після оцінки ветеринарного нагляду та державної системи контролю безпеки під час виробництва молочних продуктів в Україні визнала її еквівалентною китайській", – йдеться у повідомленні.

Читайте также: Китай імпортуватиме продукти в ЄС через Одесу - Саакашвілі

У відомстві нагадали, що у 2012 році між ветеринарними службами України та КНР було підписано ветеринарний сертифікат для експорту молока та молочних продуктів з України до КНР.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За повідомленням китайської сторони, в травні 2014 року було змінено національне законодавство, згідно з яким кожна країна, яка має намір експортувати молоко та молочну продукцію, має пройти оцінку еквівалентності державної системи національного контролю та ветеринарної служби.