Депутат Верховної Ради від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявляє, що відео Генпрокуратури, на якому він зізнається в отриманні неправомірної вигоди, є наслідком катувань.

"7 жовтня в СІЗО СБУ я, маючи внутрішню кровотечу, втрачаючи свідомість, був позбавлений будь-якої медичної допомоги. Умисно довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я дав свідчення по суті своєї справи, зокрема зізнався в тому, чого не скоював. Також вони вимагали від мене дати свідчення проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка, народного депутата від РПЛ Андрія Лозового та нині арештованого лідера партії "Укроп" Генадія Корбана", – йдеться у заяві Мосійчука, опублікованій на його сторінці в Facebook.

Мосійчук зазначає, що погодився обмовити себе, хоча, за його словами, жодного документу з цього приводу не підписав.

Раніше сьогодні заступник керівника управління Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ Сергій Кісь продемонстрував відео, на якому Мосійчук заявляє, що визнає свою провину.

Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема в одержанні неправомірної вигоди.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Мосійчук зізнався у хабарництві

17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту. Мосійчук звинувачення відкидає і називає справу політично мотивованою.

Раніше соратники Мосійчука заявляли, що він у тяжкому стані перебуває в лікарні. Мосійчука шпиталізували 8 жовтня з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу захисту на його арешт.