Одеські активісти у понеділок, 30 листопада, заблокували колегію суддів та змусили написати заяви про відставку трьох суддів, які ухвалили рішення про пом'якшення запобіжних заходів для обвинувачених у справі про заворушення 2 травня 2014 року.

Вирішувати питання про відставку буде Вища рада юстиції. Проте судді ще мають право відкликати власні заяви, передає кореспондент ВВС.

27 листопада суд дозволив обвинуваченим у "справі 2 травня" виходити під заставу. Рішення стосується всіх фігурантів справи, які перебувають під вартою, зокрема й двох громадян Росії.

Читайте також: Чотирьох одеських поліцейських звільнили за сепаратизм

Активісти вважають таке рішення суду "незаконним". "Якщо вони не будуть сидіти, то ми не зможемо втримати ситуацію. І в будь-якому випадку буде "суд Лінча" або над тими підозрюваними, або над тими суддями, що їх відпустили", - заявив лідер одеської організації "Правого сектору".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

Прокуратура підготувала подання щодо відміни рішення суду про можливу заставу. Його розглядали сьогодні, однак рішення відклали на пізніший термін.