Українська діаспора з американського міста Бостон придбала для краматорських сиріт спортивний майданчик. Його встановили на території дитячого будинку.

Про це повідомляє "Громадське радіо".

Діаспора дізналась про дітей з дитячого будинку "Гайок" у Краматорську з допомогою інтернету. Її представники зателефонували і попросили визначитися з найнеобхіднішим для дітей.

У дитбудинку сказали, що їм зараз потрібен майданчик. На нього й почали збирати гроші.

"Хтось давав цент, хтось долар. Так назбирали дві тисячі доларів. Гроші збирали навіть діти", - розповіла старший вихователь закладу Людмила Дубровська.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Представники діаспори розповіли їй про 11-річну Софійку, яка також долучилась до збору коштів. Вона ходила по сусідам і просила допомогти дитбудинку. Вона наголошувала, що гроші збирають для українських дітей в зоні АТО.

Людмила Дубровська зазначає, що на вихованні у дитячому будинку сироти або ті діти, чиїх батьків позбавили батьківських прав. Також ту є малюки з особливими потребами.

Читайте також: Діаспора збирає кошти на реанімобіль для АТО

Загалом у дитбудинку проживають 24 вихованці. Всі вони віком від трьох до семи років.

Нагадаємо, Спілка української молоді за кордоном зібрала 700 пакунків з допомогою для дітей військових, які несуть службу на Сході України. Вони прислали для них одяг, взуття, шкільне приладдям та солодощі.