У Франції набув чинності новий закон. Згідно з ним до роботи не допускатимуться хворі або ж занадто худі моделі.

Про це повідомляє видання The Daily Mail.

Автор законопроекту розповів, що худим моделям, перш ніж почати працювати з будь-якою компанією, необхідно буде пройти медичне обстеження і отримати довідку. У ній має бути вказано, що вони не страждають на розлад прийому їжі.

Закон також передбачає наступне: лікар повинен буде зробити висновок про професійну придатність моделі. Це буде визначаться виходячи з її індексу маси тіла дівчини. Крім того в законопроекті прописані обмеження на використання програм для фоторедагування. Тепер будь-які зміни фігури моделі, які вносили з їх допомогою, на знімках повинні мати відповідне маркування.

Читайте також: Ангели Victoria's Secret виконали різдвяну пісню (відео)

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Також закон передбачає штрафи за порушення нових правил. За недотримання прийнятих норм потрібно буде заплатити 80 тисяч доларів. Також можна отримати позбавлення волі на строк до шести місяців.

Нагадаємо, у Франції, за попередніми оцінками, від 30 до 40 тисяч чоловік страждають від анорексії. Більшість з них підлітки.

Анорексія - це розлади харчової поведінки. Більшість випадків закінчується летальним результатом.