З американською скрипалькою під час подорожі Європою стався курйозний випадок. Виходячи з потяга на станції призначення у Німеччині, вона забула в купе скрипку Страдіварі вартістю 2,6 мільйона доларів, передає Reuters.

Забудькувата музикантка згадала про дорогоцінний інструмент уже на пероні і моментально звернулася до поліції. Правоохоронці оперативно зреагували на ситуацію, і встигли ще до відправлення потяга повернути скрипку власниці.

Цю скрипку Страдіварі виготовив у 1727 році. Її назвали General Dupont Grumiaux.

Читайте також: Російський рокмен заспівав про Сталіна і Бандеру (відео)

Нагадаємо, літом 2015 року у США знайшли скрипку Страдіварі, викрадену у скрипаля Романа Тотенберга ще у 1980 році. Цей інструмент видатний італійський майстер виготовив у 1734 році.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Скрипаль підозрював у крадіжці когось з конкуруючих музикантів, але так і не дожив до моменту, коли її знайшли, і помер від раку у віці 58 років. Вже після його смерті дружина з новим чоловіком виявила замкнений футляр, у якому лежала втрачена скрипка.