У Полтаві 23 січня приблизно 200 бійців Антитерористичної операції блокували трасу Київ-Харків. Таким чином вони вимагають свого законного права на пільговий проїзд.

Спочатку учасники АТО блокували виїзди з автовокзалу, який відмовляється надавати їм пільгові послуги. Вони чекали, поки до них приїдуть представники влади – голова обласної ради Олександр Біленький та перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький. "Втім, не дочекавшись чиновників, "атовці" вирішили продовжити протест на трасі Київ – Харків", пише місцеве видання Kolo.Рoltava.

Блокування руху тривало близько 15 хвилин. Пропускали лише машини з дітьми та людей, які спізнювалися в аеропорт. Наразі акція вже скінчилася.

Нагадаємо, що невдовзі у бійців АТО може з'явитися ще одна пільга - їм пропонують дозволити ввезення в Україну вживаних автомобілів без сплати мита. Відповідний закон лежить на ознайомленні у Верховній Раді. Якщо закордоном машина коштує 2 тисячі доларів, то в Україні - у півтора рази дорожче. Усе це через різноманітні податки та митні збори. І для учасників АТО їх хочуть скасувати.

Читайте також: Дороги Запоріжжя та Одещини перекрили через негоду

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Із законопроекту поки незрозуміло, від яких саме платежів хочуть звільнити учасників АТО. Експерт кажуть, що скасувати усі неможливо. Тож припускають, що насправді економія не буде суттєвою. Хоч ця ініціатива поки далека від реалізації - бійці її схвалюють.