Сьогодні в обмінниках і банках долар продають за 26,9 грн, купують — за 25,8 грн. Із середи минулого тижня американська валюта щодня дорожчала на 10 копійок. Цього тижня ця тенденція продовжується. На міжбанківському ринку долар продають за 26,6 грн, купують — за 26,35 грн. Офіційний курс НБУ — 26,14 грн.

"Таке падіння гривні пов'язане із девальваційними очікуваннями населення. Зараз дуже нестабільна ситуація із теперішнім складом Кабміну. Багато аналітиків прогнозують відставку уряду вже завтра. Оскільки в складі теперішнього Кабінету міністрів є Яценюк, якому довіряють певні політичні групи у США, та Яресько, в яка працює в інтересах МВФ, то його відставка на деякий час буде сприйматися як зміна вектору держави. Відповідно існує велика ймовірність, що Міжнародний валютний фонд візьме паузу в кредитуванні України", - пояснює "Знай" Володимир Марченко, аналітик компанії AFS.

Читайте також До кінця лютого пальне може ще подорожчати - експерт

За його словами, потужні іноземні інвестори не ризикуватимуть протягом місяця-двох заводити кошти в Україну.

"Також виросте попит на долари. Зазвичай у період політичної кризи більшість українців, що звикли заощаджувати гроші, починають купувати долари. Думаю, американська валюта й надалі дорожчатиме. Курс ростиме доти, поки МВФ не надасть нам нову позику. Але далі 28,5 долар не подорожчає", - пояснює експерт.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що минулого року в цей період вартість долара в обмінниках була на рівні 31-32 грн.