Помічника президента Росії Владислава Суркова помітили у окупованому Донецьку. Він приїжджав, щоб проконсультувати проросійських бойовиків та отримати звіти від них.

Про це під час брифінгу повідомив керівник Апарату Голови Служби безпеки України Олександр Ткачук, передає "Інтерфакс-Україна". Сурков приїжджав до Донецька 16 лютого. Росія намагалася дуже ретельно приховати факт цього візиту.

"Під час візиту російський громадянин Сурков заслуховував звіти від керівників місцевих адміністрацій псевдореспубліки "ДНР", - розповів Ткачук.

Також Сурков ознайомлювався з розвитком суспільно-політичної, воєнно-політичної ситуації на окупованих територіях. Він додав, що одним з головних питань була підготовка до майбутніх псевдовиборів у самопроголошених республіках. Вже по завершенні нарад Сурков вирішив провести кадрові перестановки у лавах керівників терористів. Звільнення, за словами представника СБУ, загрожує так званому голові МЗС "ЛДНР" Кофману. Також посади втратять керівник адміністрації керівника "ДНР" Лещенко та в.о. голови адміністрації Дебальцевого.

Читайте також: Ватажок "ДНР" - електрик 6-го розряду - Ющенко

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ткачук додав, що Сурков відвідував Луганську область 19-20 січня. Ці візити, за його словами, вчергове доводять безпосередній контроль окупованих території з боку Кремля.

Нагадаємо, Владислава Суркова називають "кремлівським куратором" російської агресії на Донбасі. Генпрокуратура зараз перевіряє його вплив на колишнє керівництво України.