За час АТО військові створили собі в допомогу справжній пухнастий десант. Їм вдавалося знайти домашніх тварин під завалами будинків, на блок-постах і в покинутих будинках. Деякі власники, місцеві жителі Донбасу бігли від війни і кидали своїх вихованців в порожніх будинках.

Військові відживляли песиків, котиків, навіть траплялися декоративні кролики. Новий фоторепортаж від Міноборони показує, які пухнасті побратими допомагають українським героям. Відомо, що на блок-постах з військовими чергують песик Патрон і рятівниця Жужа, також є грізний Гром, який сидить в будці з патріотичними прапорами.

У липні мережу вразила історія про собаку Алісу, над якою познущалися терористи і написали білою фарбою "дурень". Бійці АТО знайшли її, помили і їздять на бойові завдання з нею. Також на сході країни є бойовий лис "Білий горобець", якого приручили добровольці, а на Маріупольському напрямку допомагає пес Рижик.

Військові АТО розповідають, що домашні тварини дуже корисні в зоні збройного конфлікту. Вони можуть передчувати мінометні обстріли і своєю поведінкою попереджати військових про це.

Читайте також: Звільнення Савченко вирішено - адвокат

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, що кішка Мурка, яку військові врятували на Донбасі і передали в притулок Бердянська, з відірваними лапками успішно стала мамою.