Мешканець Криму Олександр Кольченко, якого незаконно засудили у Росії, не скаржиться на умови утримання. Він перебуває в колонії №6 російського міста Копейськ.

Про це повідомила адвокат українця Світлана Сидоркіна, передає "ТСН". Вона розповіла, що її підзахисний не має жодних претензій щодо соціально-побутових умов у колонії. Він, навіть, сказав, що тут годують дуже непогано, майже як у слідчому ізоляторі Лефортово. Адвокат зазначає, що у Кольченко немає претензій і до проживання.

"В житловому приміщенні, де він перебуває, з його слів, все добре: тепло, немає перенаселеності. Ніяких конфліктів з працівниками колонії та засудженими за час перебування в житловій зоні у нього не було", - сказала Сидоркіна.

Вона додала, що у колонії Кольченко вже отримав прізвиська. Засуджені називають його "Україна" або "Терорист". Його попереднє прізвисько "Тундра" не прижилося.

Читайте також: Олега Сенцова знайшли в Якутії

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

До кримінальної справи українця, за її словами, засуджені поставились по різному. Частина з них вітав, а деякі казали, що не варто було робити таких вчинків. Сидоркіна наголосила, що він "чекає тривалого побачення з родичами, майже два роки не спілкувався з ними".

Нагадаємо, Олександра Кольченка у Росії засудили до десяти років колонії за нібито підготовку і вчинення терористичних актів у окупованому Сімферополі. На початку березня його етапували у Челябінську область. Він відбуватиме строк у виправній колонії №6 Копейська.