Британські лікарі зафіксували спалах рідкісного і небезпечного захворювання — віспа мавп.

Пацієнт з характерними симптомами тропічної хвороби поступив в інфекційне відділення лікарні Royal Free в суботу. Зараз його життю нічого не загрожує.Тим не менш, лікарі мають намір зв'язатися з усіма, хто мав контакт з інфікованим.

Захворювання розвивається в результаті зараження вірусом сімейства поксивируса. Раніше випадки инфекционирования зареєстрували в Нігерії та в США.

Найчастіше зараження відбувається при контакті з мавпами. Від людини до людини вірус передається через постільну білизну, рушник, одяг, з краплями слини при кашлі або чханні, при контакті з сечею або фекаліями зараженого. Втім, такі випадки зустрічаються вкрай рідко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Хвороба супроводжується наступними симптомами: лихоманкою, папуло-пустульозної висипки, лімфаденітом, сильною інтоксикацією і виснаженням. У 10 % випадків спостерігається смертельний результат.

Втім, не так небезпечний вірус, як пов'язані з ним осложенния. Запущена хвороба може призвести до більш серйозних захворювань: енцефаліту, менингоэнцефалиту, сепсиу і пневмонії.

Британські лікарі запевняють, що епідемії не буде.

"Більшість людей відновлюються протягом декількох тижнів. Це рідкісне захворювання, що зустрічається головним чином, у країнах Центральної і Західної Африки. Ризик зараження незначний", заявив клінічний директор з інфекцій у Roуal Free Майкл Джейкобс.

Нагадаємо, раніше фахівці змогли визначити африканських тварин, з яких коли-то в епоху палеоліту, наші предки робили інструменти як мінімум 1,8 мільйона років тому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ізраїльські вчені провели декілька досліджень і з'ясували, з якими препаратами пробіотики можуть завдати серйозної шкоди людському організму.Так, фахівці з ізраїльського Інституту Вейцманна провели відразу два дослідження щодо впливу пробіотиків на людський організм.

"Знай.uа" писав, що фахівці Національного інституту з проблем старіння та Університету Джонса Хопкінса виявили зв'язок між недостатньою кількістю нічного сну і високим ризиком хвороби Альцгеймера - невиліковним захворюванням, яке призводить до передчасної смерті.