Куріння електронних сигарет виявилося набагато небезпечніше, ніж раніше вважалося.

Американські вчені з Університету Невади в Ріно, заявляють, що вейп підвищує ймовірність розвитку раку.

За словами дослідників, після куріння електронних сигарет в організмі людини накопичується величезна кількість формальдегіду, а також інших небезпечних токсинів, які призводять до розвитку онкологічних захворювань.

Крім цього, вчені встановили, що шкідливі сполуки мають властивість затримуватися в організмі курця.

В новому дослідженні взяли участь 12 добровольців. Дослідники проаналізували концентрацію альдегідів до і після куріння. Також вчені зіставили концетрацию токсинів в димі від електронної сигарети та у видихуваному учасниками експерименту в процесі куріння.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Результати експерименту показали, що середня концентрація альдегідів у видихуваному повітрі в 10,5 разів більше, ніж вдихуваному.

Нагадаємо, нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігреней у чоловіків.

Всьому виною — висока концетрація жіночих статевих гормонів в крові у представників сильної статі.

В початому дослідженні взяли участь 17 чоловіків у віці 47 років, які страждали від нападів мігрені в середньому три рази на місяць.

Отримані результати обстеження порівняли з показниками 22 здорових чоловіків. У всіх учасників проекту спостерігався нормальний індекс маси тіла, що відповідає їхньому віку. Протягом дня вчені брали у випробовуваних кров і вимірювали рівні естрогену і тестостерону.

Як повідомляв портал "Знай.иа" дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.

Також Знай.иа" писав, що дослідники висунули нову гіпотезу про походження феномену фантомних болів.

Фантомні болі — це рідкісне відчуття болю у районі кінцівки після її ампутації.

Науці відомі випадки, коли хворобливі відчуття з'являлися у потерпілих не тільки в ампутованих кінцівок, але і в інших відсутніх частинах тіла.