Група вчених з Вроцлавського медичного університету зробили сенсаційне відкриття. На території Польщі дослідники виявили мумію, в якій милі гризуни встигли облаштувати гніздечко.

Як повідомляє видання Forensic Science International, це перший подібний випадок, описаний в науковій літературі.

Все почалося з того, що в 2016 році вчені виявили в лісі останки чоловіка. Стандартна процедура судово-медичного огляду не показала нічого нового: в мумії чоловіка, який провисів на дереві кілька років, були виявлені деякі організми, які часто виявляються при вивченні трупів, однак вчених здивувало, що крім редуценті в в мумії чоловіка звили гніздо звичайні лісові білки.

Тварина влаштувала гніздо в одязі трупа, що неабиякою мірою здивувало вчених.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"В людських трупах, звичайно, заводяться ті чи інші організми, але зазвичай мова йде про членистоногих. Комахи виконують важливу роль в процесі розкладання, так що це цілком природне явище. Але в трупі білка — це щось дуже незвичайне", — говорить співробітник Вроцлавського медичного університету Лукаш Шлешковский, який знайшов унікальну мумію.

"Знахідка допоможе нам краще вивчити поведінку білок", — говорить Марцин Кадей, співавтор дослідження.

На думку дослідників, відсутність падальщиків, положення тіла і атмосферні умови високо над землею, вплинули на збереження тіла. На чоловікові були надіті дві пари штанів і футболка, які додатково захищали його тіло від негоди і зберігали його цілісність.

На даний момент дослідники стурбовані вивченням особливостей незвичайного "гнізда" для білок, ос та інших живих організмів з метою зрозуміти, який час в одному трупі змогли уживатися відразу кілька типів організмів.

Нагадаємо, група вчених з Шотландського університету Сент-Ендрюс провела кілька досліджень, в ході яких помітила цікаву закономірність: 52 основних жести, які використовують маленькі діти, 46 відомі шимпанзе.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники встановили справжню причину вимирання Homo floresiensis або так званих хоббітів.

Також "Знай.uа" писав, вчені висунули нову гіпотезу про походження феномену фантомних болей.