Для контролю над полюсами Землі був запущений новий супутник NASA ICESat-2. Він буде обертатися навколо планети зі швидкістю 27 500 км/год і на висоті 460 км.

Завдання супутника - спостереження за змінами льодовиків Гренландії і Антарктиди. Обладнання, яким він оснащений, в силах помітити найменші зміни крижаних покривів – з похибкою до 4 мм. Завдяки феноменальному розширенню знімків, фахівці зможуть стежити за тим, як змінюється криосфера під впливом глобального потепління. Крім того, це дозволить вченим передбачити підвищення рівня світового океану.

Вивчаючи криосферу, новий супутник також зможе спостерігати і за іншими регіонами Землі - помірними та тропічними районами.

Фахівці прогнозують, що місія ICESat-2 буде триває близько трьох років, проте фінансування проекту можуть скоротити. Так, наприклад, нещодавно, адміністрація президента Трампа закрила програму, що відстежує парникові гази – Carbon Monitoring System. Фінансування кількох інших наукових місій також було значно урізано.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, у серпні цього року американське космічне агентство NASA запустило до Сонця зонд Parker Solar Probe, який повинен досліджувати головне світило нашої системи. Співробітники агентства опублікували перші результати експедиції.

Сонця на фотографіях немає. У кадр потрапив Юпітер — на фотографії праворуч він виглядає як яскрава точка трохи вище і правіше центру знімка. А діагональна смуга на лівому зображенні — це Чумацький шлях.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", вчені NASA всерйоз стурбовані життям людей. У космосі помітили гігантський астероїд. розміром з двоповерховий автобус. Вчені кажуть, що астероїд RB4 пролетить на мінімальній відстані.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що новий супутник НАСА вразив своєю ефективністю. Прилад TESS показав себе як найбільш швидкий і ефективний пристрій для пошуку планет подібних до Землі. До цього моменту пошук невідомих і придатних для життя планет не був таким доступним.