Дослідники спростували результати розкопок, зроблені понад 60 років тому. Раніше говорилося про те, що в Панамі знайдено незвичайне поховання 220 трупів. Всі останки виглядали знівеченими. Кому знадобилося калічити і ховати таку кількість людей і чому трупи так спотворені? Висновок напрошувався сам собою - люди були поховані живцем, а не поховані після смерті. Але ось минуло 60 років і нові тенологіі дали нові результати цього дослідження.

Панамські дослідники з Смітсонівського університету спростували припущення американського археолога Семюеля Лотропа.

У далекому 1951 році Лотроп в результаті розкопок знайшов в Панамі стародавнє кладовище Плайа Венао. Спочатку там було знайдено 220 знівечених скелетів, які були поховані в період з 550 до 850 років нашої ери. Трохи пізніше завдяки Лотропу були знайдені ще 167 останків. Протягом 3 років група дослідників з'ясовувала — хто був похований на цьому місці і чому скелети були покалічені. Висновки були зроблені в 1954 році: археолог Лотроп написав у своєму висновку, що поховані на цьому цвинтарі люди були принесені в жертву, а їхні понівечені останки — результат масового обезголовлювання і канібалізму. Широко розкриті щелепи скелетів Лотроп списав на поховання живцем і безуспішні спроби похованих вибратися з поховання.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Однак археологи з Смітсонівського університету в Панамі провели нове дослідження, 77 останків, в результаті якого зробили новий висновок, що спростовує припущення американця Лотропа. За словами панамських археологів, свої рани поховані люди отримували ще до своєї смерті, причому практично всі вони гоїлися. А широко розкрита щелепу на кістяках є природним процесом, так як після смерті м'язи розслабляються і розкладаються. Так перші результати досліджень блі анульовані. Тепер вчені активно розробляють нову теорію, проводять додаткові дослідження. Шлях істини ніколи не буває легким, але ми не здаємося і хочемо розповісти нашим нащадкам правду про наших предків.

"Знай.ua" повідомив: смерть всього живого: дату Апокаліпсису знайшли в таємних записах Ньютона.

"Знай.ua"писав раніше: Земля стала обертатися по-новому: що тепер буде з людством.